WhatsApp ќе ги остави постарите смартфони без апликација

Објавено на 20.12.2020 во НовостиWhatsApp ќе ги остави постарите смартфони без апликација

WhatsApp поддршката за постари смартфони ќе ја прекине на крајот на декември. Од следната година милиони корисници би можеле да добијат проблеми или целосно да останат без WhatsАpp апликацијата поради постар софтвер.

Сите iPhone корисници што немаат понов оперативен систем од iOS 9 или Android 4.0.3, ќе бидат погодени од промените. Тоа е еднакво на iPhone 4 или Samsung Galaxy S2.