Од каде е црпена инспирација за камерата на Honor V40?

Објавено на 22.12.2020 во НовостиОд каде е црпена инспирација за камерата на Honor V40?

Honor животот без Huawei ќе го продолжи како посебна компанија со првиот смартфон кој ќе го лансира на пазарот. Станува збор за моделот Honor V40 за кој се откриени првите шематски детали на дизајнот.

Прилично уникатна ќе биде главната камера на задната страна со кружна форма која инспирацијата ја црпи од формите на смарт часовниците.

Камерата ќе има четири сензори во кружни форми со Leica леќи и ќе понуди висок квалитет.