Motorola смартфони што со сигурност добиваат Android 11

Објавено на 22.12.2020 во AndroidMotorola смартфони што со сигурност добиваат Android 11

Motorola конечно ги откриваат имињата на своите телефони што би добиле Android 11. Како што беше и очекувано, на листата се двата Razr телефона, двата Edge модела и некои од One и G уредите.

Се уште не е познато официјалното излегување на надградбата со Android 11, но со сигурност добиваат следните модели:

    motorola razr 5G
    motorola razr 2019
    motorola edge
    motorola edge+
    motorola one 5G 
    motorola one action¹
    motorola one fusion
    motorola one fusion+
    motorola one hyper
    motorola one vision
    moto g 5G
    moto g 5G plus
    moto g fast 
    moto g power
    moto g pro
    moto g stylus
    moto g9 
    moto g9 play
    moto g9 plus 
    moto g9 power
    moto g8 
    moto g8 power 
    Lenovo K12 Note

Надградбата на сите модели на Motorola ќе стартува од овој месец и ќе продолжи во првата четвртина на 2021 година.