Следете го Дедо Мраз во живо на неговиот пат околу светот

Објавено на 25.12.2020 во НовостиСледете го Дедо Мраз во живо на неговиот пат околу светот

Секоја година се организира следење на Дедо Мраз на неговиот пат околу светот преку својот Santa Tracker. Со тоа што децата и возрасните може да видат точно каде се наоѓа симпатичниот дедо во црвено, имаат и прилика да научат нешто за местото што го посетил и да видат колку време му треба за да дојде до нивната локација.

Google направил и село на Дедо Мраз, со различни видео игри и интересни информации, како и рецепти за божиќни традиционални колачи од различни земји низ светот.