Роботите што играат го оставија и Илон Маск без збор

Објавено на 31.12.2020 во НовостиРоботите што играат го оставија и Илон Маск без збор

Boston Dynamics дефинитивно е број еден во светот во развојот на роботиката. Нивните роботи веќе може да совладаат секакви вештини. Во најновото видео се снимани Atlas и Spot како растураат на подиумот.

Песните одбрани за демонстрирање на нивните танчарски способности се со насловот "Do You Love Me", па кога ќе видите што изведуваат Atlas и Spot, тешко дека речете дека изведбата не ви се допаѓа или во најмала рака тоа не е интересно. „Ова не е CGI“, напишал Илон Маск, објавувајќи го видеото.