Tesla Inc. ја отвори најголемата станица за полнење во Кина досега

Објавено на 03.01.2021 во НовостиTesla Inc. ја отвори најголемата станица за полнење во Кина досега

Tesla Inc. ја отвори најголeмata станица за полнење на електрични возила во Кина. Компанијата на Илон Маск ја лоцира станицата во Шангај, која содржи 72 суперполначи и се наоѓа во подземниот дел на центарот.

Со новиот кинески центар за полнење електрични возила Tesla ја надмина онаа во Калифорнија, којашто содржи помалку полначи - 56. Маск дефинитивно не мирува со исполнувањето на стратегијата за освојување на пазарниот удел на најголемиот национален пазар на нови електромобили во светот.