Овие семафори нема шанси да ги промашите

Објавено на 06.01.2021 во НовостиОвие семафори нема шанси да ги промашите

Примената на смарт решенија во сообраќајот може значително ода ја подобри безбедноста на сите учесници. Таква иновација тестира градот на Мумбаи во Индија со поставување на уникатни семафори.

Овие семафори по целата должина на нивните столбови имаат вградени LED светла кои ја прикажуваат истата боја како и сигнализацијата.

Идејата е да се зголеми видливоста на семафорите, но и и да се добие поголем преглед и од поголема далечина за состојбата на семафорот што може да ја намали потребата да се брза и со тоа да се предизвикаат сообраќајни несреќи.

 Прочитајте повеќе: