Пазарот со криптовалути надмина вредност од 1 билион долари!

Објавено на 10.01.2021 во НовостиПазарот со криптовалути надмина вредност од 1 билион долари!

Пазарот со криптовалути, кој се состои главно од биткоин (BTC), етериум (ETH), рипл (XRP), кардано (ADA) и стелар (XLM), сега достигна вредност од 1 билиондолари, што во цифри би било - 1.000.000.000.000.

Цената на биткоин е заслужна за тоа, кој вчера надмина вредност од 40.000 долари, што е историски највисока вредност на најстарата и најмоќната криптовалута во светот. Со последниот раст, вредноста на сите биткоини во оптек во светот, се искачи на над 700 милијарди долари.