Motorola Edge S серијата наскоро со Snapdragon 888

Објавено на 12.01.2021 во Новости



Motorola Edge S серијата наскоро со Snapdragon 888

Motorola ја спрема својата артилерија за 2021 година, која неодамна ги објави Moto G Stylus (2021), Moto G Power (2021), Moto G Play (2021) и Motorola One 5G Ace, ама во САД. Претходно пишувавме и за моделите Capri, Nio, Ibiza.

Motorola Edge S серијата е најавена за кинески пазар, при што Чен Јин, генералниот директор на компанијата Lenovo, откри неколку информации за Edge S серијата на премиум смартфони за Кина. Тој открива дека уредот ќе има процесор од Qualcomm Snapdragon 800 серијата, што би требало да се однесува на Snapdragon 888. Се разбира, тоа ќе биде дел од Edge S серијата. Дали ќе ја има и во Европа, останува непознато.