Сите Galaxy S21, S21+, S21 Ultra спецификации откриени

Објавено на 14.01.2021 во НовостиСите Galaxy S21, S21+, S21 Ultra спецификации откриени

Спецификациите на новите Samsung смартфони се објавени од @evleak. 

Големината на дисплејот, меморијата, и батеријата на Galaxy S21 vs S21+ vs S21 Ultra:

    6.2" 1080p vs 6.7" 1080p vs 6.8" 1440p adaptive 120Hz displays with Gorilla Glass Victus protection
    128GB/256GB vs 128GB/256GB vs 128GB/256GB/512GB storage
    8GB vs 8GB vs 12GB/16GB RAM
    4000mAh vs 4800mAh vs 5000mAh battery
    Exynos 2100 or Snapdragon 888 chipsets

Камерата на Galaxy S21 vs S21+ vs S21 Ultra:

    12MP vs 12 MP vs 108MP main cameras
    12MP vs 12 MP vs 12MP ultra-wide cameras
    64MP crop vs 64 MP crop vs 10MP 10x/3x optical zoom cameras

Бои, димензии и тежината на Galaxy S21 vs S21+ vs S21 Ultra:

    Violet, Pink, White, Gray vs Violet, Black, Silver vs Black, Silver
    5.97 x 2.80 x 0.31" vs 6.35 x 2.98 x 0.31" vs 6.50 x 2.98 x 0.35"
    6.03 oz (171.0 g) vs 7.13 oz (202.0 g) vs 8.04 oz (228.0 g)

Сакате да знаете и што има во кутијата на Galaxy S21? Ништо, само телефонот.