Xiaomi Mi Note 10 Lite глобално добива надградба со Android 11

Објавено на 19.01.2021 во Android Xiaomi Mi Note 10 Lite глобално добива надградба со Android 11

Xiaomi го објави MIUI 12.5 корисничкиот интерфејс во декември, но се уште не е тестиран до крај. Затоа корисниците сега добиваат само надградба со Android 11, но без MIUI 12.5.

Новиот Android 11  за Xiaomi Mi Note 10 Lite тежи 2,3GB и содржи многу подобрувања во безбедносните ставки, ги поправа грешките, го оптимизира системот и ја има најновата безбедносна закрпа. Ажурирањето со Android 11 важи за цел свет и веќе треба да биде достапно за сите корисници глобално.