Џејмс Хауелс ненамерно фрлил хард диск со биткоини, во вредност од 280 милиони долари

Објавено на 19.01.2021 во НовостиЏејмс Хауелс ненамерно фрлил хард диск со биткоини, во вредност од 280 милиони долари

Џејмс Хауелс е 35-годишен ИТ-инженер од Велс, кој го фрлил уредот со сите негови биткоини, ненамерно. Тој го расчистувал својот дом во 2013 година и имал два идентични хард диска на лаптопот.

Така погрешно го фрлил дискот со огромна количина на биткоини, со вкупна вредност од 280 милиони долари. Така ги повикал властите да му дозволат да го бара на депонијата. Хауелс е убеден дека може да го најде својот хард диск. И покрај тоа што надворешно може да биде оштетен дискот, внатре е сигурен дека ќе биде во ред и дека ќе функционира. 

Автор: Aleksandar Stankov