Сите се изнервираа за WhatsApp, а Messenger и натаму е непроменет

Објавено на 19.01.2021 во НовостиСите се изнервираа за WhatsApp, а Messenger и натаму е непроменет

Голем број на корисници масовно се откажуваат од користење на WhatsApp апликацијата и се префрлаат на Signal или Telegram поради принудата да ги споделат своите податоци со Facebook.

Во меѓувреме и натаму сите го користат Facebook Messenger за дополнување иако оваа апликација нема никаква енкрипција на разговорите, а со тоа е целосно подложна на прегледување на содржината и нарушување на приватноста на корисниците.

Facebook има намера дел од енкрипцијата на WhatsApp да ја примени кај Facebook Messenger и Instagram Direct но, дали ќе се возди од злоупотреба на податоците на корисниците никој не може да гарантира.