Дали смартфоните на LG заминуваат во историјата

Објавено на 21.01.2021 во НовостиДали смартфоните на LG заминуваат во историјата

Корејската компанија LG со години беше добро познато име на пазарот на смартфони, сигурни сме дека многумина ќе се сетат на преклопните и лизгачките телефони на LG. Во последните години LG заостанува во трката со големите играчи како Samsung и Apple. 

И покрај тоа, изненадувачка е веста што LG телефоните би можеле да заминат во историјата. LG Electronic најавиле на вработентие дека спремаат големи промени во плановите поврзани со производство на смартфоните. Се уште не знаеме официјално што ќе се случи, но би можело да се продаде одделот за смартфони или да згасне.