LG Electronics го претстави новиот Rollable телефон

Објавено на 22.01.2021 во НовостиLG Electronics го претстави новиот Rollable телефон

LG Electronics на CES 2021 го претстави новиот Rollable мобилен телефон, кој може да се трансформира во големина на обичен таблет со голем екран, со целосно проширување на неговата површина. И покрај тоа што претходно пишувавме дека LG заостанува со продажбата на смартфони, сепак не заостанува со иновациите што може да го променат светот.

Rollable е иновативен мобилен уред со променлив екран. За жал, немаме повеќе информации за ова, освен видеото одозгора. Тој е дел од новиот Explorer проект на корејската компанија.

Автор: Aleksandar Stankov