Корисниците револтирани, масовно го напуштаат WhatsApp

Објавено на 25.01.2021 во НовостиКорисниците револтирани, масовно го напуштаат WhatsApp

Енормен број на корисници, кои се бројат во милиони, масовно го напуштаат WhatsApp, поради новиот начин на функционирање. Компанијата моментално врши промени во алатките за деловните корисници, со цел да се функционира на потранспарентен начин. 

WhatsApp не ги дообјаснил убаво промените, затоа корисниците менуваат станица. Се префрлаат во Signal и Telegram, а доказ за тоа е што претходноспоменатите социјални мрежи добија милиони нови корисници.

Во нпвата година досега платформата за пораки Signal доби 7,5 милиони нови корисници глобално, а Telegram 25 милиони корисници. WhatsApp падна на 23 место на листара на најпреземани апликации во Велика Британија, која претходно беше на 8 место.