Германскиот суд не може да дојде до 60 милиони долари во биткоини оти не може да ги пробие лозинките

Објавено на 06.02.2021 во НовостиГерманскиот суд не може да дојде до 60 милиони долари во биткоини оти не може да ги пробие лозинките

Германскиот суд со изречена пресуда не може да дојде до 60 милиони долари во биткоини, запленети од осуден измамник. Тој не ги открива лозинките, а тоа е главната причина зошто судот не може да дојде до парите.

Судот досега успеал да продаде дури 86 од 1800 запленети биткоини од човек што ги заработил од хакирање на туѓи компјутери. Тоа е еднакво на износ од 500.000 евра. Портпаролот на судот вечи дека во четвртокот биткоините се заштитени со низа лозинки, кои информатичарите не успеале да ги пробијат, а крадецот не ги открива поради наводна причина дека ги заборавил лозинките. 

Автор: Aleksandar Stankov