Google Search целосно потемнува

Објавено на 11.02.2021 во НовостиGoogle Search целосно потемнува

Google целосно ќе воведе Dark Mode за веб и десктоп верзијата на Google Search интернет пребарувачот и ќе им овозможи на самите корисници да ја прилагодат темата согласно нивниот оперативен систем.

Бидејќи Dark Mode е главната преокупација на сите девелопери и Windows и MacOS овозможуваат негово активирање како тема на оперативниот систем.

Затоа ако веќе го имате одбрано Dark Mode автоматски и вашиот интернет пребарувач Google Search ќе биде потемнет, а ако ја користите Light Mode како тема прилагодувањата ќе може да ги направите рачно по ваши потреби.