Внимавајте на вашите лозинки на сите сервиси

Објавено на 13.02.2021 во НовостиВнимавајте на вашите лозинки на сите сервиси

CyberNews открива дека 3,2 милијарди комбинации на мејлови од Netflix и LinkedIn се доведени во опасност. И не само тоа, туку и лозинките. 

Затоа, ако сте користеле иста лозинка и корисничко име за повеќе сервиси, тогаш може повеќето профили на различните сервиси да ви бидат компромитирани. Загрозени се Gmail, Yahoo, Hotmail и други сервиси. Најбезбедно за ваша лична заштита е да поседувате двофакторската автентикација, и различни имиња и лозинки на сите профили со комплицирани лозинки.