Бизарно анимирано видео е избришано, кое било едукативно за деца: Што ако исчезне Бил Гејтс

Објавено на 17.02.2021 во НовостиБизарно анимирано видео е избришано, кое било едукативно за деца: Што ако исчезне Бил Гејтс

Едукативниот YouTube канал насочен кон децата објавил бизарно видео во коешто ја предупредуваат најмладата публика дека светот би бил полошо место и дека милијардерот и коосновачот на Microsoft, Бил Гејтс, едноставно ќе исчезне.

Насловот на видеото само по себе е доволно чуден и гласи: „Што ако исчезне Бил Гејтс“, а во клучните зборови се наметнати #kids, #children и #education. Се разбира, видеото е веќе отстрането, на кое говорникот во видеото вели дека „исклучително почитуваниот милијардер би им недостигал на многумина“, доколку исчезне.Прочитајте повеќе: