Apple развива додаток за подолготрајна батерија

Објавено на 20.02.2021 во НовостиApple развива додаток за подолготрајна батерија

Ако ги прашате сопствениците на смартфоните што би подобриле на нивните уреди, веројатно одговорот би бил долготрајноста на батеријата. Производителите се уште не можат да развијат батерија што би била доволно добра за да не се мисли неколку дена на полнење.

Експертите тврдат дека Apple развива дополнителна батерија, што ќе може да се поврзе со телефонот преку магнет и така да му овозможи поголем капацитет на iPhone, со којшто ќе се продолжи векот на траењето на уредот. Проблемот што треба да се реши во врска со тоа е претераното загревање на дополнителната батерија.