Apple сака предвреме да влезе во 6G мрежата

Објавено на 20.02.2021 во НовостиApple сака предвреме да влезе во 6G мрежата

5G мрежата сè уште се шири на светско ниво, но недоволно е развиена, особено во земјите во развој. Bloomberg откри дека се бараат нови инженери од Apple, а информацијата е откриена кога компанијата дала оглас за вработување.

Со оглед на тоа што се бараат инженери за безжична мрежа и инженери за RAN1 / RAN4, се подразбира дека ќе се формира тим за истражување на следната генерација на интернет мрежата - 6G