Google дефинитивно ќе лансира Pixel Fold модел

Објавено на 26.02.2021 во НовостиGoogle дефинитивно ќе лансира Pixel Fold модел

Google дефинитивно има намери до крајот на оваа или почетокот на следната година да го лансира Pixel Fold како нивни прв модел кој ќе има екран на преклоп.

Според информациите на ликстерите панелот на преклоп со OLED технологија ќе биде изработен од страна на Samsung.

Затоа засега се шпекулира дека дисплејот на Pixel Fold ќе има вертикално спојување слично како кај Samsung Galaxy Z Flip.