Речиси и 1 TB на Playstation 5 недоволни за новите игри, што е решението?

Објавено на 01.03.2021 во НовостиРечиси и 1 TB на Playstation 5 недоволни за новите игри, што е решението?

Sony бара решение за гејмерите кои ги посакуваат најновите и најнови видео игри кои се многу захтевни и заземаат голем мемориски простор.

Затоа Sony работи на софтверско решение кое ќе овозможи корисниците да приклучат дополнителен SSD диск за повеќе меморија која ќе може да одговори на потребите на новите игри кои зафаќаат премногу простор.

Засега Playstation 5 има SSD диск од речиси 1 TB од кои 670 GB се слободни за складирање на податоци од видео игрите како и соодветни содржини од Playstation Store.