Колку сте спремни да платите за првиот твит на Twitter?

Објавено на 07.03.2021 во НовостиКолку сте спремни да платите за првиот твит на Twitter?

Шефот на Twitter, Џек Дорси, се одлучил на необичен потег. Првиот твит објавен на Twitter го стави на продажба. Зборовите "just setting up my twttr" се понудени на продажба како уникатна дигитална меморија на страницата Valuables by Cent, на која твитовите може да се продаваат на сите што се заинтересирани. 

Историските зборови се објавени на Twitter профилот на Дорси на 21 март во 2006 година за само неколку минути откако е прогласена продажбата на овој твит. Понудите достигнале и 100 илјади долари. Во моментот на пишувањето на овој текст највисоката понуда изнесува 500 илјади долари. Највисоката вредност досега ја дал Сингапурецот Џастин Сан, основачот и директор на Tron Foundation  и Tron Network, најбрзорастечките мрежи на јавен блокчејн.