Google Chrome воведе Preview Page опција

Објавено на 15.03.2021 во AndroidGoogle Chrome воведе Preview Page опција

Google Chrome апликацијата за Android сега овозможува да ја погледнете веб страницата пред да ја отворите. На 89 верзија на апликацијата сега ќе биде доволно само да го задржите со прстот на линкот малку подолго, со цел да ви се појави Preview Page.

Ова досега го немаше на апликациите и многу е корисно доколку сакате да имате преглед на нештата пред да ги отворите.