Tesla: Илон Маск е технокрал на Tesla

Објавено на 16.03.2021 во НовостиTesla: Илон Маск е технокрал на Tesla

Tesla објави соопштение во кое се наведува дека Илон Маск е веќе технокрал на компанијата, по повод пријавата од американската Комисија за хартии од вредност (SEC), а Зак Киркорн е нејзин „господар на парите“. 

На крајот на пријавата се наведува дека Илон и Зак исто така остануваат на позициите главен извршен директор и главен финансиски директор. Маск го изгуби статусот на најбогат човен на светот после падот на акциите на Tesla во февруари. Tesla во 2020 година имаше апсолутен неверојатен раст на акциите од над 600%, а експертите тоа го припишуваат на визијата на Маск со доминација на возилата со нула емисија на гасови во цел свет.