Маск се прогласи за техно крал на Tesla

Објавено на 16.03.2021 во НовостиМаск се прогласи за техно крал на Tesla

На Илон Маск никогаш не му е досадно. Неговите досетки овој пат ги примени и во организацијата на Tesla каде неговата функција извршен директор ја замени со нова наречена техно крал.

Без оглед што нема значајни кадровски промени во организацијата, нова функција му е доделена и на финансискиот директор Зак Кирк кој се закити со титулата господар на парите. 

Измените се официјално поднесени и до Комисијата А хартии од вредност која ги регулира компаниите кои котираат на берзата, па така оваа интерна шала Менада остане само за привлекување на внимание на социјалните мрежи.