Applw Watch ќе добие супер издржлива верзија

Објавено на 26.03.2021 во НовостиApplw Watch ќе добие супер издржлива верзија

Apple Watch е одличен смарт часовник за тие со активен животен стил и може да издржи различни надворешни атмосферски влијанија, но наскоро би можеле да добиеме уште поцврста и поиздржлива верзија.

Според информациите кои ги објави Bloomberg до крајот на 2021 или во следната година Apple ви лансиран цврст смарт часовник кој ќе биде водоотпорен, ќе може да издржи удари и шокови и ќе има поцврсти материјали на градба.

Apple Watch Active би бил наменет за тие кои се бават со екстремни спортови или пак луѓе кои работат на отворено во тешки временски и теренски услови.