TiMi Studios, креаторот на Call of Duty Mobile со огромна заработка во 2020

Објавено на 07.04.2021 во ИгриTiMi Studios, креаторот на Call of Duty Mobile со огромна заработка во 2020

TiMi Studios, во сопственост на групацијата Tencent, e најголемиот развивач на игри во светот, објави Ројтерс. Компанијата кеширала 23,7 милијарди долари од продажба на Internet во 2020 година, а TiMi има учество од 40%, проследено со Lightspeed и Quantum, развивачи на PUBG Mobile.

TiMi Studios се уште не потврдува за да не прави конкуренција меѓу игрите што функционираат независно една од друга, но ако е тоа точно, тогаш е најголемиот развивач на игри во светот со заработка од околу 10 милијарди долари во 2020 година. Се разбира, цифрите се реално возможни, со оглед на тоа што ги креираше ултра популарните мобилни игри Honor of Kings и Call of Duty Mobile.