Facebook работи на подобар пренос на податоци од WhastApp меѓу Android и iOs

Објавено на 07.04.2021 во НовостиFacebook работи на подобар пренос на податоци од WhastApp меѓу Android и iOs

Facebook соочен со притисокот од страна на конкуренцијата на Signal и Telegram работи на нова алатка која ќе овозможи брз, едноставен и лесен пренос на податоците на еден корисник на WhatsApp мобилната апликација.

Според најновите информации корисниците на WhatsApp кои купиле нов телефон а претходно биле на различна платформа ќе може многу полесно да ги пренесат сите нивни податоци како историја на разговори и контакти помеѓу Android и iOs, но и воопшто при промена на мобилниот уред.