Хакери пробиле 1,3 милиони корисници на Clubhouse и објавиле информации

Објавено на 11.04.2021 во НовостиХакери пробиле 1,3 милиони корисници на Clubhouse и објавиле информации

Личните податоци на 1,3 милиони корисници од Clubhouse се објавени на интернет од хакери, објави CyberNews. Информацијата се појавила прво на популарен хакерски форум во мрежата. 

Лозинките на корисниците наводно се уште не се излезени од корисниците, туку има само линкови до нивните фотографии, информации за нивните профили на други социјални мрежи, и кој ги поканил корисниците на Clubhouse кога се регистрирале. 

Се разбира, ова не е нешто страшно досега, но стручните лица предупредуваат дека хакерите би можеле да ги злоупотребат овие информации за цедење на сметките во банка на корисниците.