Повеќе докази дека Samsung работи на преклопниот Galaxy Z Fold Tab

Објавено на 26.04.2021 во НовостиПовеќе докази дека Samsung работи на преклопниот Galaxy Z Fold Tab

Претходно пишувавме дека Samsung ќе има таблет на преклоп, кој ќе се нарекува Galaxy Z Fold Tab, планиран за следната година. Let's Go Digital објави дека Samsung имал поднесено за трговска марка во European Union Intellectual Property Office (EUIPO) на 23 април за 'Samsung Z Fold'. 

Се прогнозира дека Galaxy Z Fold Tab би можел да пристигне заедно со Galaxy S22 серијата и ќе биде со двојни механизми за отварање на три пати. Samsung најверојатно ќе го претстави првиот преклопен таблет во првата четвртина на 2022 година, заедно со Galaxy S22.