Apple најверојатно ќе ги открие iOS 15 и iPadOS 15 на WWDC

Објавено на 26.04.2021 во НовостиApple најверојатно ќе ги открие iOS 15 и iPadOS 15 на WWDC

iOS 15 и iPadOS 15 би можеле да бидат претставени од Apple на 7 јуни, за време на неговиот настан World Wide Developers Conference (WWDC 2021). Според Марк Гурман од Bloomberg, Apple работи на промени во софтверот што ќе го подобрат одделот за нотификации и повеќе.

Apple ќе го редизајнира Home Screen на iPad, ќе го надгради Lock Screen, и ќе воведе повисока безбедност и подобрување на приватноста на корисниците за своите смартфони и таблети. Има уште 6 ипол недели додека да почне WWDC, па затоа Apple има доволно време да тестирање на новите алатки.

Кај iOS 14, Apple додава Android-style виџети на iPhone Home Screen, кои ќе бидат овозможени и на iPad екранот со iPadOS 15.