Facebook нема абер од целосна енкрипција на пораките

Објавено на 03.05.2021 во НовостиFacebook нема абер од целосна енкрипција на пораките

Facebook нема абер од воведување на целосна енкрипција на пораките во брзо време и овој проект според компанијата е е долгорочен односно ќе се работи на него во наредните години.

Facebook во последната објава истакна дека е свесен за големата важност на енкрипцијата за заштита на приватноста и содржината на пораките, но истата нема да ја воведе ниту во наредната година.

Засега корисниците на Facebook Messenger мора да одат преку опцијата Secret conversation за да имаат енкрипција на пораките, а Instagram Direct воопшто нема никаква заштита.