Apple ќе влезе во гејминг индустријата со своја конзола

Објавено на 12.05.2021 во ИгриApple ќе влезе во гејминг индустријата со своја конзола

Протекоа информации дека Apple наводно сака да влезе во гејминг индустријата, а за таа цел моментално е во фаза на развој на сопствена конзола. Се очекува дизајнот на конзолата да изгледа како Nintendo Switch.

Тимот на Тим Кук ќе се фокусира на графика и на кулерот, тоа ќе биде најважен приоритет. Нема да има само еден модел, туку повеќе модели, за чија изработка подоцна се планира и соработка со Ubisoft, една од најпознатите компании за видео игри.

Автор: Aleksandar Stankov