Windows 10 отсега ќе го инсталираме со помош на Cortana!?

Објавено на 29.12.2016 во WindowsWindows 10 отсега ќе го инсталираме со помош на Cortana!?

Една од најдобрите иновации кај Windows 10 за 2017 година е помош при инсталацијата на оперативниот систем со гласот на Cortana. Тие што се вклучени во Windows Insider програмата ќе ги имаат новите функции во 2017 година, а останатите корисници ќе ги добијат функциите кога ќе се лансира Creators Update во текот на пролетта, 2017 година.

Во главна улога ќе биде виртуелната асистентка, која е веќе интегрирана во Windows 10. Во новата верзија таа ќе биде заедно со вас кога го инсталирате Windows. Гласовните наредби ќе може да ги користите за време на инсталацијата, затоа што Cortana ќе биде вградена во Windows Installer. Со вашиот глас ќе и одговарате на сите потребни прашања и ќе и кажете кога може да продолжи со инсталацијата. 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}