Windows XP и Vista ќе станат ранливи со Mozzila Firefox

Објавено на 29.12.2016 во WindowsWindows XP и Vista ќе станат ранливи со Mozzila Firefox

Mozilla Firefox од септември 2017 година нема веќе да функционира на компјутери со Windows XP и Vista оперативните системи. Денес овој пребарувач функционира со компјутери што се постари и од 10 години, но и Firefox има свој лимит. 

Mozilla од март 2017 година ќе почне да ги префрла корисниците на стари софтвери во специјална верзија со која ги ограничува новите опции и функции. Меѓутоа, во септември 2017 година, Mozilla официјално престанува со објавување на безбедносни надградби за Firefox на XP и Vista уредите. Што значи тоа? Mozilla Firefox нема да престане да функционира на ваквите компјутери, но софтверот ќе стане ранлив и корисниците нема да ги добиваат новите опции.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}