Apple Watch Series 7 протече со нов дизајн и зелена боја

Објавено на 20.05.2021 во iOsApple Watch Series 7 протече со нов дизајн и зелена боја

iPhone, iPad, и дури iMac го прифатија новиот дизајн со заоблени рабови, кој е на некој начин како навраќање на iPhone 4. Оваа есен Apple би можел да ја комплетира својата линија со редизајнираниот Apple Watch Series 7 што го следи истиот стил на дизајн. 

Apple Watch 7 би можеле да добијат рамна рамка, а ликстерот Џон Просер ги објави најновите рендери со Apple Watch 7. Ќе има нова метална рамка во дизајнот, OLED панел и watchOS 8 оперативен систем.