Објавена олимпската едиција на Samsung Galaxy S21

Објавено на 20.05.2021 во НовостиОбјавена олимпската едиција на Samsung Galaxy S21

Олимпискиот модел на Galaxy S21 од оваа година беше само најавен. Телефонот за 2021 игрите во Јапонија е со 5G верзија и беше објавен од јапонскиот снабдувач NTT DoCoMo на нивниот веб сајт. Што е различно меѓу Samsung Galaxy S21 5G Olympic Games Edition и класичниот модел? Дизајнот.

Олимпискиот телефон е со Phantom Blue боја, која беше dark-blue matte на класичниот модел, додека рамката му е со златна боја и камерниот модул исто така. Од сликите објавени од NTT DoCoMo можеме да ја видиме новата позадина на Олимписките игри. Се разбира, може да се очекуваат повеќе олимписки теми и позадини на телефонот. Galaxy S21 5G Olympic Games Edition ги има истите материјали и хардверот како и другиот класичен модел: 6.2-инчен FullHD+ AMOLED дисплеј со 120Hz, Snapdragon 888 процесор и 8GB RAM + 256GB ROM меморија.