Huawei на 2 јуни се очекува да го претстави оперативниот систем Harmony

Објавено на 26.05.2021 во AndroidHuawei на 2 јуни се очекува да го претстави оперативниот систем Harmony

Huawei најави дека на 2 јуни ќе претстави сопствен оперативен систем за смартфони - Harmony. Тоа значи и последен поздрав за користењето на Android на новите Huawei смартфони. За корисниците што веќе имаат Huawei смартфони со Android не би требало да има промени.

Се уште останува нејасно дали истовремено ќе претстават и нови смартфони, кои воедно би го користеле новиот систем, или тоа ќе го остават за друга дата. 

Автор: Aleksandar Stankov