Samsung видео за Under Panel Camera (UPC) за Galaxy Z Fold 3

Објавено на 01.06.2021 во НовостиSamsung видео за Under Panel Camera (UPC) за Galaxy Z Fold 3

Samsung пред некој ден објави телевизиска реклама со слоганот "Life Opens up with Galaxy", со што сака да докаже дека е подобар од iOS. На YouTube видеото што трае 53 секунди може да се види дека производителот сака да демонстрира дека Android Galaxy уредите се отворени за натпревар, додека iOS го опишува како анти-компетитивен и монопол.

"Life opens up with Galaxy" слоганот би можел да ги означува преклопните уреди како што се Galaxy Z Fold 2 и Galaxy Z Flip 5G. Новите верзии за двата модела се очекуваат да бидат лансирани во третата четвртина. Samsung ни даде досега увид за Galaxy Z Fold 3 кој би требало да биде откриен во јули. Откриено беше досега од Ice Universe дека Galaxy Z Fold 3 најверојатно ќе има камера под дисплејот (under panel camera - UPC). Од овој модел се очекува Snapdragon 888 процесор и 6.21-инчен надворешен дисплеј, кој се зголемвуа на 7.55-инчи кога ќе се отвори, исто како таблет.