CES 2017: GeniCan е новата паметна канта за отпадоци

Објавено на 09.01.2017 во НовостиCES 2017: GeniCan е новата паметна канта за отпадоци

Саемот за потрошувачка електроника CES, годинава е полн со изненадувања. Се повеќе се појавуваат технолошки уреди со кои целосно можеме да го опремиме нашиот дом и да го направиме паметен. GeniCan е паметна канта за отпадоци, која ќе ви помага за рециклирање и сортирање на отпадокот.

GeniCan Video from GeniCan on Vimeo.

Уредот се монтира во канта за ѓубре, кој ви помага да направите списоци за купување на намирници. GeniCan има интегриран читач на бар кодови, кој е ист како оние вградени во благајните во трговските центри. Кога фрлате пластична амбалажа, GeniCan ја скенира и додава нов производ на списокот за набавка. Ако случајно немате бар код на производот, нема проблем, бидејќи GeniCan има технологија за препознавање на глас, па така може да му кажете што фрлате. Со него има и комплет апликација за смартфони, кој чини вкупно 125 долари. Како ви се допаѓа?

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}