Како да го гледате Apple WWDC 2021 и што ќе ни донесе

Објавено на 03.06.2021 во iOsКако да го гледате Apple WWDC 2021 и што ќе ни донесе

WWDC 2021 настанот во живо може да го следите на видеото одоздола, кој почнува утре на 7 јуни, во 07:00 часот според нашата временска зона. Ова е една од најважните години за софтверскиот дел на Apple, затоа што мора да се обезбедат апликации за новиот MacBook Air M1, првиот свој процесор на Apple.

Ова ќе биде нов момент во индустријата, затоа што компанијата се оттргнува од чиповите на Intel. Така се очекува од Apple да најми армија од девелопери да развиваат за новата процесорска револуција со ARM. Што да очекуваме од Apple WWDC 2021? WWDC 2021 ќе ги претстави новите: iOS 15, iPadOS 15, macOS 12, watchOS 8 и tvOS 15. WWDC 2021 е слободен и бесплатен настан, во кого може да учествува буквално секој ентузијаст