Прв поглед на Huawei P50: „Ќе ја подигнеме мобилната фотографија на ново ниво

Објавено на 04.06.2021 во НовостиПрв поглед на Huawei P50: „Ќе ја подигнеме мобилната фотографија на ново ниво

Huawei во текот на претставувањето на новиот оперативен систем Harmony OS не претстави нови мобилни, но ни овозможи прв поглед на својот модел P50. Се уште немаме информации за камерата на новиот смартфон, засега го знаеме само изгледот и дизајнот.

Претходно пишувавме за неофицијално протечените концепти на новата Huawei P50 серија на уреди, но она што можеше да се види во текот на презентацијата се расчистило за каков распоред на камерата ќе има.

Неофицијалните податоци погодија дека ќе има генерален модул со испакнатина за камерата. Видливо е исто така дека Huawei продолжува со соработката со Leica за оптика на своите мобилни.