Кои Android апликации ги крадат вашите лични податоци

Објавено на 06.07.2021 во AndroidКои Android апликации ги крадат вашите лични податоци

Откриени се Android апликации, кои што ги собирале вашите лични податоци, а претставени се како за едитирање на слики и за проверка на хороскоп. Апликациите се веќе отстранети од Google Play Store, но претходно биле преземени 6 милиони пати. Ве предупредуваме да ги деинсталирате доколку ги имате на телефонот се уште.

PIP Photo апликацијата е преземена 5,8 милиони пати, Processing Photo е преземена над 500 илјади пати, Rubbish Cleaner е преземена 100 илјади пати, Inwell Fitness е преземена над 100.000 пати, Horoscope Daily е преземена над 100.000 пати, App Lock Keep е преземена 50.000 пати, Lockit Master е преземена 50.000 пати, Horoscope Pi и App Lock Manager се со помалку преземања. Апликациите функционираат на начин што ви внесуваат тројански црв за да ви ги снима личните податоци и да ви ги преземе податоците од сметката, крадејќи ги и колачињата за моментална авторизиранa пријава.