Како Apple Watch ќе ви помогне брзо да го најдете изгубениот iPhone

Објавено на 15.07.2021 во НовостиКако Apple Watch ќе ви помогне брзо да го најдете изгубениот iPhone

Една од најдобрите алатки на Apple Watch може да ви го спаси животот или вашиот iPhone. Ping iPhone му овозможува на сопственикот на Apple Watch да го најде изгубениот iOS уред со тоа што може да направи да испушта звуци со поврзаниот Apple Watch

За да ја употребите оваа алатка, се што треба да направите е да одите најдолу на екранот на Apple Watch во Control Center. Потоа одите на иконката на iPhone и ќе го слушнете како ѕвони вашиот iPhone, доколку е во близина и доколку батеријата не е истрошена. Компанијата оди со слоганот:„Опуштете се, ова е iPhone + Apple Watch“ (Relax, it's iPhone + Apple Watch).