Доказ за неприкосновената моќ на Rimac Nevera над BMW M5 и Porsche Tycan

Објавено на 19.07.2021 во НовостиДоказ за неприкосновената моќ на Rimac Nevera над BMW M5 и Porsche Tycan

Ова е неверојатна трка, на која може да погледнете како Rimac Nevera во трка на 400 метри ги поразува BMW M5 и Porsche Taycan. Porsche Taycan ја започна трката најдобро, но не продолжи добро. YouTube каналот Carwow ја објави оваа кратка и неверојатна трка на спортски автомобили, кои немаа никакви шанси против Nevera.

Porsche Taycan Turbo S најпрв тргна, а после него беше Nevera, која за кратко го претрка Porsche, додека BMW M5 беше цело време на третото место.