Следниот The Wall телевизор на Samsung ќе биде со MicroLED екран од 1000 инчи!

Објавено на 20.07.2021 во НовостиСледниот The Wall телевизор на Samsung ќе биде со MicroLED екран од 1000 инчи!

Samsung The Wall ќе претстави огромен модуларен MicroLED дисплеј, со големина од над 1000 инчи. Се разбира, овој дисплеј нема да биде за домашна употреба, туку за индустриска. Се уште немаме детални спецификации, ниту цена, кој ќе биде достапен на одредени пазари.

Новиот модел на телевизор ќе биде со нова LED диода, со која што би требало да се дојде до поголем контраст и поубави бои. Екранот располага со резолуција, брзина на освежување 120Hz, ултраширока резолуција од 15360 х 2160 пиксели и светлост од 1.600 нити.