Petal Maps сега е достапна за паметните часовници од серијата HUAWEI WATCH 3

Објавено на 22.07.2021 во НовостиPetal Maps сега е достапна за паметните часовници од серијата HUAWEI WATCH 3

Набргу по премиерата на новите премиум паметни часовници од серијата Huawei Watch 3, Huawei објави дека Petal Maps - сопственото решение за мапи и навигација, веќе функционира на истите. Апликацијата нуди нови функции што ќе ги направат прошетките и патувањата уште попријатни.

Petal Maps може да се преземе директно од AppGallery за новите часовници. Така, апликацијата ќе ги прикаже податоците за навигација на одличниот AMOLED дисплеј на часовникот, давајќи им на корисниците најпогоден пристап до упатствата за навигација при одење, возење велосипед и други слични активности, со само еден поглед кон зглобот. По неколкумесечна работа од дома, животот полека се враќа во претходната динамика, а пешачење, трчање, возење велосипед и патување до блиски и далечни дестинации исто така стануваат сѐ почести.